Mivel hordozzak?

Elsősorban Rajtad múlik...


Az, hogy Nektek milyen hordozó válik be leginkább, sok mindentől függ. Minden élethelyzet más megoldást kíván, mindehhez pedig a te személyiséged és a babád aktuális állapota, mozgásfejlődése is hozzájárulhat. A Liliputi kínálatában megtalálod mindazon hordozóeszközöket, melyekkel gyermeked születésétől óvodás koráig hordozhatod. Az, hogy mindezt egy hordozóval teszed, vagy idő közben váltogatod őket, csak rajtad múlik.
Mielőtt eszközt választasz, érdemes végiggondolni, milyen helyzetekben használod majd a hordozódat. Babakocsi mellett kell valami, amiben otthon hordozhatod, netán autóval jártok és megspórolnád a kocsi szállítását? Vagy hosszabb séták során is hordoznád babádat? Otthon van szükség két kezedre, míg főzöl vagy a nagyobb testvérekkel foglalkozol?

 

Persze számít a baba kora is...            

 

A legegyszerűbb, legkönnyebben felkapható hordozóeszközünk a karikás kendő, melyet szövött kendőből varrunk, egyik végén két karikával. Az elöl és csípőn hordozásra is alkalmas hordozóeszköz szuper választás lehet egy másik (akár a babakocsi, akár az autós hordozó) kiegészítésére, hiszen kis helyen is elfér és pillanatok alatt felvehető. Nem mellesleg újszülött kortól a hordozós kor végéig használható. Féloldalas terhelése miatt azonban inkább rövidtávú hordozóeszköz.

 

A hosszú szövött kendő minden időszakban tökéletes társ lehet a hordozásban. A születés pillanatától használhatjátok, akár a kezdetektől alkalmas nem csak elöl, hanem csípőn és háton hordozásra is, hiszen minden helyzetben képes babák számára anatómiailag tökéletes, úgynevezett fiziológiás testtartás biztosítására. Sokoldalúságának köszönhetően akkor is megtalálod a számotokra passzoló kötésmódot, ha te vagy gyermeked valamilyen mozgásszervi rendellenességgel, izomtónus eltéréssel rendelkezik. A kendő masszív szövési tulajdonságainak köszönhetően akár óvodás korú gyermekednek is ideális tartást biztosít, ha éppen hozzád bújna. Elöl, csípőn és háton is hordozhatsz vele, a szoptatásban is jó barátod lesz. Mivel a szülőre eső terhelést egyenletesen és viszonylag nagy felületen oszlatja el, így akár babakocsi helyett is megállja a helyét, a hosszú túrák ideális kiegészítője.

 

Hasonló tulajdonságokkal bír a rugalmas kendő is, ami leginkább puhaságával és egyszerűségével hódítja meg a kisbabás szülőket. Anyagából adódóan azonban ez csak az első hónapokban használható, 7-8 kg felett érdemes másik eszközre váltani. A kendő rugalmas anyagából adódóan elöl és csípőn hordozásra alkalmas, szintén a születés pillanatától használhatod.

 

Picit nagyobb babádat, aki már stabilan tartja magát a karodban, Lili-Taiban is hordozhatod. A mei-tai ezen különleges verziója babád pár hónapos korától a hordozós kor végéig elkísérhet. Szélessége és magassága fokozatmentesen állítható, így együtt növekszik gyermekeddel és mindig tökéletes tartást biztosít számára. Anyagának köszönhetően – hiszen prémium minőségű hordozókendőinkből készül – körülöleli gyermeked minden porcikáját. Használhatod elöl és stabil törzstartással bíró babáddal már háton is.

 

A csatos hordozók hátizsákszerű kialakítása tűnik talán a legegyszerűbbnek. A bodyhoz csatlakozó derékpánt és vállpántok többirányú állíthatósága miatt szinte minden testalkatú szülőre tökéletesen passzol. A csatos tökéletes „felkapós” hordozó, derékra csatolva egy-két mozdulattal magadon tudhatod totyogódat. Ha a gyermeked már stabilan ül, háton is használhatod, sőt, kialakításának köszönhetően alapvetően a hosszú távú háti hordozások legjobb barátja, hiszen nagy súlyt is képes tökéletesen eloszlatni rajtad, miközben a babád súlyát alig érzed benne. Állítható magassága és bővíthető szélessége gondoskodik arról, hogy gyermeked számára méretétől függően akár 2-3-4 éves koráig tökéletes megtámasztást biztosítson. Az alvócsuklya használatával pedig a fejét is biztosan tarthatod alvás közben is. Amennyiben csatos hordozóval kezdenéd a hordozást, a benne található újszülött szűkítő segítségével időszakosan pár hetes kortól hordozhatod benne babádat.