A mindenre is jó hordozós mama kabát

A mindenre is jó kabát

Sokat töpreng az ember az első hordozós kabátja kiválasztásakor. Legyen meleg, ne ázzon be, előny, ha csinos és dekoratív a saját ízlésének megfelelően. Lehessen benne többféleképpen hordozni, tartsa melegen és szárazon a babát is. Elég egyértelmű feltételek, ám mivel általában amikor már nagy a pocakunk és nem férünk bele semmibe, jutunk el a (legtöbben) oda, hogy praktikussá válik egy ilyen ruhadarab,  mire megtaláljuk a tutit, már tegnapra is késő lenne, ha megérkezne, szóval az is fontos, hogy hamar hozzájussunk és a készítésre se kelljen várni. Amivel nem számolunk a legtöbben, hogy ez évekre szól!

mamakabat4

Megspóroljuk vele a baba téli öltöztetését legalább az első két téli időszakban. Ha jól választunk, egy esetleges várandósságnál a kismamakabátot is. Ha pedig hamar jön a tesó, lehet, hogy babával és pocakkal együtt is használnánk! Amikor az első Liliputi kabátok megjelentek, két gyermekem már megszületett, aktívan hordoztam télen is, egészen kiforrott igényekkel kezdtem keresgélni és találtam rá a Liliputi hordozós mama kabátra.

mamakabat 5

Tudtam, hogy lesz még babánk (azóta kettő született) és hogy fel sem merül a hideg hónapokban a babakocsi. Hogy mindenképp a saját testmelegem is kihasználva melegítem majd a babát, mert kendőben, újszülöttet nem lehet bundazsákba öltöztetni. Hogy könnyen fel és levehessem, ha bemegyünk valahová és ne izzadjunk bele. Hogy tömegközlekedve az apró praktikákat, például a hónalj cipzárt használva tudjunk szellőzni. Hogy aktívan mozgunk, így a softshell hőtartó funkciója ideális lesz nekünk.

mamakabat6

Volt, hogy nem csak kismamaként, de tandemhordozva is használtam, elöl és háton babával, így a két betét életmentőnek bizonyult! (szerk. megj. Az egyik betét várandós betét, de kicsi babánál lehetséges.)  Most egyedül hordom. Megszerettem az elmúlt években. A színe, a fazonja, az, hogy pont a megfelelő magasságig ér és a lábaim nagy részét fedi, komfortossá tesz bármilyen hideget. Azóta sem találtam jobbat!

Gerhát Petra

Speciális hordozási tanácsadó, négy hordozott gyermek anyukája

Hozzászólások

Hozzászólások

Hogy tetszett?