Liliputi rugalmas kendővel – Pocakkötés

Pocakkötés

A terhesség utolsó egy-két hónapjában egyre nehezebb megmozdulni. Amikor a fiam már “irányba állt” alig tudtam reggelente felöltözni. Bár szerencsémre nem voltam gerincfájós, de az utolsó két-három hónapban már nem csináltam túl sok mindent, ami megterhelt volna.
Úgy gondolom, hogy ha bármit is találsz, ami segíthet, hogy jobban érezd magad a várandósság ideje alatt, akkor érdemes megpróbálni. Számomra a pocak felkötése egy ilyen kis extra kényeztetés, és ráadásul nem is kerül semmibe. Főleg, ha a hordozás mellett döntesz, és előre megveszed a kendődet.
Valójában azonban nem szükséges, hogy hordozókendőt használj. Egy szélesebb sál is megteszi. Bár nem lesz a kötés annyira stabil, ad valamennyi támaszt a gerincednek. Arról nem is beszélve, hogy sokaknak kifejezetten fázik a pocakjuk. Én szoptatás alatt is folyton fáztam. Két útmutatót is elkészítettem, de ennél többféle is létezik. Jövő héten újra lesz fotózás, majd közlöm a többit is.
Ezek a képek Liliputi rugalmas kendővel készültek . A kismama  29. hétben volt a képek készültekor és a két éves kisfiát próbálta folyamatosan szemmel tartani. Az én 17 hónaposommal együtt rendetlenkedtek a fotózás alatt végig. Jó móka volt.

hordozókendőt már a várandósság utolsó harmadában elkezdhetjük használni. A pocakkötésekkel segítjük a has és a gerinc megtámasztását, tehermentesítését. Különösen előnyös a derékfájós mamáknak, valamint autózás és tömegközlekedés alatt csökkenti a rázkódás keltette kellemetlenséget.
 
Ajánlott kendőhosszúság: Olyan méretet vásároljunk, amivel babánkat szeretnénk majd hordozni.
 
További előnyök:
  • A kendő átveszi a szülő illatát, melyet a baba ismerősnek fog érezni
  • Már a baba érkezése előtt gyakorolhatják a kötéseket
  • A rendszeres használat miatt biztosabb lesz a tudás, és a kendő sem lesz idegen

Hozzászólások

Hozzászólások

1 hozzászólás

szólj hozzá
avatar Nikoletta (1 év)

Nagyon szépen köszönjük a sok segítséget, amit adtok! ♥️

Hogy tetszett?