Karácsonyi túlélő kalauz (nemcsak) egyedülálló szülőknek

Mindenkinek nagyon stresszes a készülődés, amikor már csak napok vannak hátra karácsonyig, főleg ha egyedül marad valaki a gyerkőccel. Sokan vagyunk ezzel így és bármennyire is szomorúnak tűnik elsőre, mindenképp mantrázzuk magunkban a pozitív hozzáállást.

1. Ez egy biztosan más karácsony lesz. Először is végy egy bögre kávét, csüccs le a székre öt percre és gondold át a forgatókönyvet! Gondolj arra, hogy Te teremted a szokásokat. Ha Te igenis úgy vagy vele, Reszkessetek betörők és forró csoki nélkül nincs karácsony és ezt a gyerkőcnek át akarod adni, hajrá. Nekünk, egyedülálló szülőknek megvan az a kiváltságunk, hogy csakis ránk van bízva mennyire szállunk el karácsony ügyben. Én mindig azon agyaltam, hogy ez itt nem az önsajnálat helye, hanem egy új, klassz dolog kezdete. Először is azzal kezdtem, hogy összeírtam; anno, mikor még nem volt babám, milyen karácsonyt képzeltem el a gyerekemnek. Szóval elő a papírral és készítsük el azt a listát!

2. Karácsonyfa. Na ugye, ha az ember lánya nem egy született Hulk, aki képes a hurcibabával a hátán hazacipelni a hóesésben a fát, akkor van egy igazán huszonegyedik századi megoldás a fa beszerzésre. A megoldás pedig nem más, mint a karácsonyfa-házhozszállítás. Egy csomó cég foglalkozik ezzel és ha még a környezetvédelem is számít, akkor van olyan is, ahol bringával hozzák házhoz.

3. Bevásárlás. Nem tudom, ki mennyire bírja a tömeget, de ha nem vagyunk abban az idegállapotban, hogy kibírjuk a sorban állást, főleg egy jó kis fogzós éjszaka után, érdemes ezt is online elintézni. Ezzel is megkíméltük idegszálainkat a végkimerüléstől.

Karácsony egyedülálló szülőként

4. Pénztárca-kímélő ajándékok. Én nem igazán engedhetem meg magamnak, hogy mindenkinek ajándékot vegyek, ezért van egy csomó ingyen cucc, amit ilyenkor összegyűjtök és egy-két házilag gyártott ilyen-olyan kézműves ajándékkal (pl lekvár) kiegészítve egész jól működnek. Zárójelben: ha nagyon elcsesszük a kézműves ajándékot, simán rá lehet fogni, hogy a gyerek készítette. :D
Jó tipp ingyen holmikra például, ha valaki törzsvásárlói pontokat most váltja be az üzletekben ajándékokra, vagy ami szerintem programként is egész jól megállja a helyét, azok a cserebere-programok, vásárok. Szerintem mindenki nagyon élvezi, gyerek és felnőtt is.

5. Karácsony napja. A lényeg, hogy nem szabad túlreagálni, mert akkor káosz lesz. Nem kell mindennek klappolnia. A gyereknek nem a tökéletesre sütött bejgli fogja majd a karácsonyt jelenteni, hanem az, hogy mondjuk milyen jó móka volt feldíszíteni a fát. Szóval vegye be anya a fél leszarom tablettát és lesz egy klassz napotok.

Karácsonyi túlélő kalauz

+1. Ilyenkor azért be lehet vetni a nagymama kártyát is, ha valaki nagyon ragaszkodik a bejglihez. Egyébként tudtad, hogy a hurcibabák imádnak főzni, vagy legalábbis főzés közben szundizni anya hátán?

Egy szó mint száz, érezzétek jól magatokat! Karácsony egyszer van egy évben, szóval tessék jól mulatni, gyerekkel sokat sétálni, táncolni, enni-inni, vagy csak punnyadni a kanapén. A lényeg hogy legyen elég kávé…. :D

Kellemes ünnepeket Mindenkinek!

Hozzászólások

Hozzászólások

Hogy tetszett?