“Ezt minden anya megtenné” – Palesztin csecsemőt szoptatott egy zsidó nővér

Autóbalesetben megsérült 9 hónapos palesztin csecsemőt szoptatott meg egy zsidó nővér – járta körbe a sajtót a hír az elmúlt napokban. A baleset során a kisfiú édesapja életét veszítette, édesanyja pedig komoly fejsérüléseket szenvedett és képtelen volt ellátni gyermekét.

A nővérek cumisüveggel próbálták a kisbabát etetni, aki azt minduntalan visszautasította. A család hozzátartozói és az ápolók tehetetlennek érezték magukat, és szívük szakadt meg az órák óta síró, éhes gyermek láttán. A kisfiú nagynénje azt kérte, találjanak valakit, aki meg tudja szoptatni a gyereket, aki az anyatejes tápláláshoz szokott. Érezte, hogy csak ez segítene unokaöccsén. Egy, az éjszakai műszakban dolgozó nővér azonnal felajánlotta segítségét. A nagynéni nagyon meglepődött azon, hogy egy zsidó nővér hajlandó megetetni egy palesztin kisbabát, de a nővér csak ennyit mondott:

“Ezt minden anya megtenné.”

A nővér műszakjában egyébként ötször is megetette a kicsit, aki láthatóan azonnal megnyugodott, amint cicit kapott. Az anyai ösztön ismét győzedelmeskedett.

Palesztin csecsemőt szoptatott egy zsidó nővér

Ula Ostrowski-Zak nővér vigyáz a kilenc hónapos palesztin kisfiúra a Hadassah Ein Kerem Kórházban, Jeruzsálemben. Kép forrása: timesofisrael.com

A kisfiút egyébként azóta már hazaengedték és jó egészségnek örvend. A nővér egy Facebook csoportban kérdezett körbe, hogy lenne-e valaki, aki a továbbiakban etetni tudná a kicsit. A kérdésre rengetegen reagáltak, volt, aki messziről is halandó volt elutazni az ügy érdekében. Az anyukák összetartásának és segítőkészségének hála, biztosan lesz aki ellátja a kisfiút anyatejjel, míg édesanyja felépül.

Hozzászólások

Hozzászólások

Hogy tetszett?