Hordozás apaként

Manapság egyre több apa érzi -helyesen- úgy, hogy szeretne aktívan részt venni családja életében és nem csak a régi sablon szerinti kenyérkereső szerepét kívánják betölteni. Amikor feleségem várandós volt kislányunkkal már akkor tudtam, hogy szeretnék majd bensőséges viszonyt kialakítani gyermekünkkel. Sokszor sajnos még mindig ufónak nézik azokat az apákat, akik időt szánnak a családjuknak (nálunk falun  :-D ). Kaptam én is megvető pillantásokat, amikor toltam a babakocsit és akkor a hordozásról ne is beszéljünk. 

lilitai5

Korábban nem gondoltam volna, hogy valaha is hordozni fogom majd a kisbabánkat. Egyszerűen nem ismertem a hordozást és laikusként instabilnak és veszélyesnek tűnt a baba számára, mert látszólag bármikor eloldódhat a kötés és megvan a baj. Feleségem kitartó bátorítása révén egyszer csak azon kaptam magam, hogy már rajtam is van a Picúr. Gyorsan elillantak a félelmeim érezve a Lili-Tai stabilitását és a kicsi is azonnal meglelte benne a nyugalmat.

Azonnal elvarázsolt az érzés, hogy a kisbabánk hozzám bújt és percek múlva el is szunnyadt. Innentől kezdve előszeretettel vállalkoztam minden alvásidőben, hogy leszek én az „áldozat”. A mi kislányunk eleinte nagyon válogatós volt azt illetően, hogy milyen altatási módszer segítségével kíván aludni egy órácskát. A hordozás végül mindig telitalálat volt. Amíg én élvezhettem a meghitt perceket, addig feleségem a jól megérdemelt énidejét tölthette a napi 24 órás szolgálatból kiszakadva. Azóta már 4 hordozónk van és az első Lili-Tai hordozónk után már van egy saját csatos hordozóm is.

csatos8

Legyen szó bevásárlásról, kirándulásról van egy szimpla délutáni sétáról a csatos hordozó rendkívül komfortos babának és viselőjének egyaránt. Bárhová indulunk valamelyik hordozó már kötelező kelléként jön velünk. Kislányunk így mindig ugyanabból a látószögből szemlélheti a világot, mint mi és a szoros testi kapcsolatban ezt a legnagyobb biztonságban teheti. Gyermekünk megérkezése után a második nagy ajándék a hordozás öröme lett. Minden apát arra bíztatok, hogy legalább egyszer próbálja ki és ha megszerette, akkor bátran és büszkén hordozzon!  

 

Tyeklár Márton

 

Hozzászólások

Hozzászólások

Hogy tetszett?