Liliputi® Puhatalpú Cipő

Mú & Bú

6.490 Ft.

Méret

  Minősített, biztonságos, károsanyag mentes bőrből!

  • Ortopédorvosok ajánlásával
  • Puha, rugalmas 3 rétegű talp, bőr talpbélés
  • 100%-ban biztonságos, puha, szellőző nappa bőr felső
  • Rugalmas gumipántjával a cipőt könnyű felvenni, és biztosan a helyén is marad
  • Egészségpénztárak által támogatott

  "Szeretettel ajánlom a Liliputi cipőket a járni tanuló és totyogó gyermekeknek, mint a mezítláb járás kitűnő alternatíváját!" Dr. Lengyel Zsuzsanna
  gyermek ortopéd főorvos

Liliputi cipők kialakítása Liliputi puhatalpú cipők

A cipők felsőrésze természetes, puha de ellenálló, minőségi nappa bőrből készülnek. A természetes bőr alapanyagú lábbeli jól szellőzik, így nem izzad bele a gyermek lába.

 

A cipő talpa 3 rétegű: Csúszásbiztos hasítottbőr talp és a belső bőr bélés között 3mm rugalmas szivacsréteg biztosítja a hőszigetelést, illetve kemény talajon futás során az ízületeket ért terhelés csökkentését.

 

Rugalmas bokapántja segítségével a cipőt könnyű felvenni, és biztosan helyén is marad.
A cipő orrának kialakítása elég teret biztosít a lábujjak szabad mozgásának és a láb szabad fejlődésének. 

Miért Puhatalpú?

A Liliputi puhatalpú bőr kiscipőkben gyermeked úgy érezheti, mintha mezítláb járna, érzi a talaj egyenetlenségét, mely erősíti lábát, fejleszti egyensúlyát.

Ezekben a cipőkben a gyermekek sokkal biztosabban járnak, nem úgy, mint egy merev talpú cipőben. Könnyen állnak lábujjhegyre, kapaszkodnak lábujjaikkal, könnyebben és gyorsabban tanulnak meg egyensúlyozni.

A cipő könnyen feladható és rugalmas bokapántja segítségével fent is marad. De meg fogsz lepődni azon, hogy gyermeked meg se próbálja majd levenni, sőt Ő fogja kérni, hogy add rá...

A puhatalpú cipő talpa csúszásbiztos hasított bőr, ami egy izgő mozgó gyereknél fontos szempont.

A Liliputi® cipő hosszabb ideig használható, mint merev talpú társai, mivel egy puhatalpú méret két hagyományos cipő méretet ölel fel. Egy puhatalpú kiscipő esetében az se nagy baj, ha vásárláskor kicsit nagyobb a cipő.

A Liliputi® puhatalpú cipő nem alkalmas olyan használatra, amely erős fizikai igénybevételnek teszi ki a cipőt (pl.: kúszás-mászás, kismotorozás, focizás, kirándulás). Kiválóan alkalmasak hordozáshoz és járástanuláshoz, azonban elsősorban azoknak a babáknak ajánljuk, akik már lépegetve - akár segítséggel -, de főleg két lábon közlekednek. A puhatalpú lábbeliket elsősorban beltéri használatra terveztük, de strapabíró, hasított bőr anyagának köszönhetően száraz, meleg időben kültéren (elsősorban természetes talajon) is használhatóak. A téli hónapokban, csapadékmentes napokon a bélelt puhatalpú csizmák is hordhatóak a szabadban. (Aszfalton és kavicsos környezetben könnyen sérül a puha, kezeletlen bőr.)

 

Ortopédorvosok Ajánlásával  

 

Dr. Lengyel Zsuzsanna

A legtöbb szakértő ma már egyetért abban, hogy a lehető legjobb, ha a járni tanuló gyermek minél többet van mezítláb!

 

De mezítláb nem mindig lehet lenni...

 

A Liliputi® cipőben gyermeked mintha mezítláb lenne:

 • Érzi a talaj egyenetlenségét
 • Használja lábujjait és a talp izmait
 • Könnyebben megtalálja egyensúlyát, ami a neurológiai fejlődésében is fontos szerepet játszik
 • A talpon lévő reflex zónákat inger éri, ami a test egésze szempontjából is jelentőséggel bír.
 • A természetes bőr kitűnően lélegzik, így a gyermek lába nem izzad és nem gombásodik

 

"Szeretettel ajánlom a Liliputi cipőket a járni tanuló és totyogó gyermekeknek, mint a mezítláb járás kitűnő alternatíváját!"

Dr. Lengyel Zsuzsanna
gyermek ortopéd főorvos

Vásárlóink ajánlásával  

"Ez az első cipőnk, amit nem akar levenni magáról.
Láthatóan kényelmes neki, bátran és biztosan jár benne, nem úgy mint a többi cipőjében"

 

Számtalan visszajelzés érkezik hozzánk a szülőktől, mennyivel biztosabban és stabilabban járnak puhatalpú cipőjükben gyermekeik, összehasonlítva társaikkal, illetve a más cipőikben tapasztalttal. Sokan méltatják a cipők azon tulajdonságát, hogy a cipőt könnyű feladni, és a gyerekek egyáltalán nem akarják levenni magukról. De talán a legnagyobb bizonyosságot az szolgáltja számunkra, hogy a gyerekek nemhogy levenni nem akarják, hanem - mint tucatnyi beszámoló bizonyítja - ők viszik oda szüleiknek Liliputi cipőjüket, akár szavak nélkül kommunikálva, hogy azt szeretnék felvenni... 

 

"Amióta megvan a Liliputink, a kisfiam le se hajlandó venni a lábáról.
Lefekvéskor nehezen, de engedi magát rábeszélni, de reggel vigyorogva hozza, hogy adjuk rá"

 

 

Biztonság mindenek előtt!

Cipőink első osztályú alapanyagokból készültek, melyek egytől-egyig az Európai Unióból származnak, csakúgy, mint maguk a cipők. A legmagasabb szinten betartunk, ahol lehet túlteljesítünk minden EU normát mind a káros anyag tartalom, mind a környezetvédelem terén. A Liliputi® cipőcskékhez kizárólag bababarát alapanyagokat használunk, a felhasznált bőröket természetes, nehézfémmentes festékanyaggal színezzük (ezért a lábbelik kivételes esetekben, pl.: nedvesség, lábizzadás hatására engedhetnek színükből, vagy minimálisan fakulhatnak).

Minőség

Egyik legfontosabb szempont számunkra, termékeink egyedülálló minősége. Bőreink puhák, de tartósak. A készítés során a legmagasabb szintű minőségi sztenderdeket vesszük alapul. Ennek eredményeképpen a Liliputi cipő akár ki tudja szolgálni majd a kistestvért is...  

Környezetvédelem

Cipőinket újrahasznosított papírból készült dobozokba csomagoljuk, és szállításkor is kizárólag újrafelhasznált csomagolóanyagokat használunk. A gyártási folyamat során és anyagbeszerzéskor a fentiek mellett kiemelt jelentőséget tulajdonítunk környezetünk védelmének. Amennyiben szükség van rá, garanciában javítjuk a csere helyett, ezúton is felelősséget érezve a következő generációk élhető környezetéért.

 

 

 

Liliputi mérettábla

 

 

Liliputi puhatalpú cipők

 

A járástanulás időszakában nagyon fontos, hogy a gyermekre csak olyan lábbelit adjunk, ami legjobban megközelíti a mezítlábasságot. Ebben az időszakban erősödik a talp és boka körüli izomzat. A lábszár hátsó izomzata kizárólag a lábujjhegyen álláskor dolgozik. Keménytalpú cipőben a kisgyermek ezt már nem tudja kivitelezni. A láb boltozatai kizárólag az izomműködés következtében alakulnak ki. A mezítláb járáskor a talp kapaszkodó funkciója erőteljesen előtérbe kerül. Kavicson, füvön, homokban a talaj egyenetlenségei munkára késztetik a talpizmokat.
A lakásokban alkalmazkodni kell a hőmérséklethez és az esetleges csúszós talajhoz, kertben szúrós, éles felületekhez. Így kénytelenek vagyunk a kisgyermekre valamiféle lábbelit adni. a különböző tapadós zoknik nagyon jók, de nem mindig felelnek meg a környezet kívánalmainak.
A Liliputi puhatalpú cipő mint a mezítlábasság alternatívája, lehetőség a megfelelő izomműködésre és a későbbi jó boltozat kialakítására. 

A Liliputi cipő adottságai

 

 • minden irányban hajlítható, gyűrhető puha talp
 • a talp külső része csúszásgátló bőr, belső része teljesen puha bőr
 • az előlábat befoglaló rész gömbölyű, megfelelő bőséggel rendelkezik, nagyon puha
 • semmilyen irányban nincs merevítése
 • rugalmas bokapánt segítségével könnyen feladható, a gyermeket nem szorítja és alkalmazkodik a gyermek bokájának vastagságához

Értékelés és vélemény

 

A Liliputi puhatalpú cipő teljes mértékben lehetőséget ad arra, hogy a kisgyermek úgy mozogjon, mintha mezítláb járna. Nem gátolja a gyermek lábának mozgását, érzi a talaj egyenetlenségét, jól tud benne egyensúlyozni, ami fontos a későbbi fejlődés szempontjából. Mód van arra, hogy az izomműködés következtében a boltozatok megfelelően alakuljanak. A lábbeli alkalmas arra, hogy megelőzzük a járástanulás időszakában a keményebb cipő okozta kóros elváltozások kialakulását.

 

Dr. Lengyel Zsuzsanna 

gyermek ortopéd főorvos

Kosárba teszem ezt:

Bezár

Liliputi® Puhatalpú Cipő

Mú & Bú 

Méret: S

6.490 Ft.

Ha még Ft.-ért rendelsz, a kiszálítás ingyenes!