Szoptatás hordozóban – Anya szemével

Az első kislányommal megtapasztaltam, hogy milyen csodás segítő eszköz a baba “cipeléséhez”  egy babahordozó.  Viszont a napjaimat úgy osztottam be, hogy a szoptatás ideje alatt olyan helyen legyek, ahol meghitten megtudom etetni a babámat.

A második gyermekkel már alkalmazkodnom kellett a nagyobb lányomhoz is. A hordozóval nap bármely időszakában el tudunk menni bárhova, mert tudom, hogy a babám rám kötve is tud aludni és enni is, szó szerint bárhol, bármikor. 

Liliputi Rugalmas kendővel kezdtünk még 4 in 1 mama kabátban, abban gyerekjáték a szoptatás. Minden feszengés nélkül a kabát takarásában, a hurcit picit meglazítottam és már mehetett is az evés. Egyik hatalmas előnye, ha függőlegesen eszik a baba, hogy a büfiztetés is meg van oldva azonnal, aztán alvás tovább. Játszótereken rendszeresen kellett ebben a formában etetnem.

 mamkabat breasfeding

Ahogy melegedett az idő, lekerült a csodás mamakabát és a ponyva is a szoptatáshoz. Eleinte nagyon zavarban voltam, hogyan is oldom meg ha mások is járnak arra, amerre épp sétálunk, de volt, hogy anyukámmal vagy férjemmel mentünk boltba, csavarogtunk a belvárosban és igazolták, hogy semmit sem látnak abból, hogy kislányom éppen eszik. A rugalmas szárai jól takarnak, a Lili-Tai és a csatos alvócsuklyája szintén zseniális, de egy ruhapelenka is segítségünkre lehet.

rugalms szopi

A belvárosban az utcán, gyorsétteremben, játszótéren, élelmiszerüzlet kietlenebb soraiban sétálgatva is szoptattam már és a körülöttem lévők csak azt látták, hogy járkálok egy babával, aki rám van kötve. 

Néhány hete kislányomat (4 hónapos) be kellett vinni a gyerek sürgősségire, mert elkezdett folyni a füle. Egyértelmű volt számomra, hogy csakis hurciban viszem. A betegfelvevőnél meg is dicsérték a Lili -Tait és a hordozós csizmát is.  Kislányom etetési ideje volt épp. Mondták, hogy várjak picit, aztán bekísérnek egy kórterembe, ahol nyugodtan szoptathatok. Kislányom már nagyon türelmetlen volt…és mondtam, hogy már eszik :D Csak lestek, hogy ezt, hogy csinálom, észre sem vették. Sokan voltak a váróteremben, de senki nem látott semmit, csak egy csendes, bújós bababuksit. A vizsgálat során sem kellett magamról levennem, a hordozóban biztonságban magamhoz szorítottam. A beavatkozás közben is maradhatott rajtam és miközben végeztek, el is aludt.

(A hordozókban való szoptatásról videókat a Liliputi Klubban találsz majd. Minden hordozóban lehet szoptatni, de nem mindenki tud szoptatni bennünk. Függ az arányoktól is.  – szerk.megjegy.)

© Liliputi® Babywearing Ltd. https://www.liliputibabycarriers.com/

Örülök, hogy nem vagyok a szoptatási és alvási idő miatt bekorlátozva, hiszen közben a tesó meg feltöltődik a rohangálásban.

Nekem a legnagyobb segítségeim a babahordozók!!! Legjobb befektetés az összes babás termék között.

Használjátok a babahordozókat.

Árvai Eszter

Hozzászólások

Hozzászólások

Hogy tetszett?