Hordozási tanácsadók tesztje – Liliputi

Dübörög a hordozós élet, egyre jobb és szebb babahordozók kerülnek piacra. Ez nálunk, a Liliputinál sincs másképp, hiszen december közepén egyszerre 3 új hordozóval bővült termékpalettánk. Van egy közös vonás mindhárom új hordozóban, méghozzá az anyaguk: egy különleges ún. gyémántsávoly szövésű biopamut anyagból készülnek, melynek sajátossága, hogy átlós irányba rugalmas, s ilyenformán ortopédiai szempontból ideális támasztást biztosít a babáknak. A Liliputi gyakorlata, hogy neves hordozási tanácsadókat is bevon a fejlesztésbe, majd tesztelésbe. Most őket kérdeztük a Liliputi újdonságairól, mert ha valakié, hát az ő véleményük igazán számít. Gerhát Petra (speciális hordozási tanácsadó, a ClauWi hordozóiskola budapesti régiójának vezetője), Haragh Ági (ClauWi hordozási tanácsadó) és Haklik Márti (ClauWi hordozási tanácsadó tanonc, a Liliputi csapat tagja) mondanak véleményt az új eszközökről.

Hiánypótló lépés
“A Liliputi hiánypótló lépésre szánta el magát és három új hordozóeszközt vezetett be termékkínálatába: a hosszú szövött kendőt (3 méretben), karikás kendőt és kendős mei-tait. […] Hiánypótló, hiszen a Liliputi kínálatában eddig a rugalmas kendő és a csatos hordozó vitte a főszerepet, ám innentől majdnem teljesen lefedik a palettát és a hordozásban kompromisszumot nem tűrő és kompromisszumokat keresők igényeit is kielégítik.” (H.Á.)

szövött hordozók

Anyagválasztás
“Az új hordozókhoz gyémántsávoly szövésű kendőanyag került felhasználásra, amely mintának nagyon jó kötési tulajdonságai vannak és a kevésbé sérülékeny típushoz tartozik. A kendők így hosszában és keresztirányban nem, míg diagonálisan nyúlnak, ezzel támogatva a babák támasztását csigolyáról csigolyára […].” (H.Á.)

“Alapesetben a kezdő hordozós családoknak illetve az újszülöttet hordozó szülőknek a kereszt- és gyémántsávoly szövésű kendőket szoktam ajánlani, hiszen ezek szövése a legstabilabb, az ismétlődő apró minták, azaz a kötésterv a lehető legpontosabban mozgatható sávonként. Személyes kedvencem a gyémántsávoly. Az anyagában mintás, rusztikus kinézetű anyag ráadásul elképesztően nagy teherbírású.”(G.P.)

“A kendőket nem kellett betörni, könnyen kezelhetők és lágyan, de mégis erős, biztonságos tartással ölelik át gyermekemet.” (H.M.)

…és még szép is!
“Amit első ránézésre megállapítottam, hogy szépek, tetszenek a színek, jól kihozzák a mintát is, így ha jó lesz vele kötni, biztos beszerzek egyet, mert úgyis minden kendőm túl mintás ☺.” (H.Á.)

“Azon túl, hogy a kisgyémánt szövés személyes kedvencem, annak is örülök, hogy a színvilágában is az egyszerű, de nagyszerű elvet követték. […] Számomra azért is kedves, mert a háromból legalább két szín tökéletesen passzol a (szintén Liliputi) mama kabátomhoz.”(G.P.)

“Szemnek is nyugtató színekből válogathatunk. Én ugye a Hold Anya ezüst színeibe burkolom újholdkor született fiamat és már nem bánom, hogy végül nem a kék kendőt kaptam.” (H.M.)

Hosszúkendő
“Az, hogy egy kendőt bármilyen testalkatú és méretű babára illetve szülőre kompromisszumok nélkül rá lehet igazítani, szintén nagy előny. Nem véletlen, hogy a hordozási tanácsadók elsöprő többsége elsőként mindig a szövött kendőt javasolja a hozzá forduló családoknak.” (G.P.)

“Batyuban hátra kötve ismerszik meg igazán egy kendő, amikor a már nagyobb súlyú gyerek egy réteg kendőben kerül a hordozó személyre. Hosszú távon sem vágta a vállam az egyenletesen feszesre húzott kötés [(…)] és nem nyúlt le az egy réteg a gyerek feneke alatt sem. Míg nálam volt, napi többször is ehhez a kendőhöz nyúltam, ami jót jelent…” (H.Á.)
szövött kendő

“A szövött kendő… Életem és belső szerveim megmentője. Oké, ez drámai túlzás, de talán mégsem. Azáltal, hogy hátra is tudtam tenni a pici babámat, sokkal kevésbé fáradtam el és nem fájt a gátam, alhasam, császár-sebem. Hiszen hamarabb kellett hordozni, mint ahogy a 100%-os regeneráció bekövetkezik.” (H.M.)

“Magamra kötve is kényelmes viselet, könnyen kezelhető és sávonként szépen mozgatható, használat közben stabilan tart, nagy súly alatt sem vág vagy csúszik […].” (G.P.)

Karikás csoda
“A kendő kötési tulajdonságai itt is megegyeztek az előzőekben tapasztaltakkal. Jól tartott, jó volt vele dolgozni.” (H.Á.)

“A karikás változata is abszolút telitalálat. Egygyerekes anyaként fel sem merült bennem, hogy valaha csípőn fogok hordozni, […], ám két- és háromgyerekes frissen szült anyaként megváltás volt az eszköz, amiben másfél szabad kezem van és még szoptatni is tudok. […] A Liliputi karikás kendője a hosszú változathoz hasonlóan kis és nagy gyermekkel is kompatibilis.” (G.P.)

“Szintén ódákat tudnék róla zengeni… Karikás kendőben locsoljuk a virágokat, altatáshoz is karikás kendőben landol a gyermek. Számomra a legkönnyebb ebből ágyba tenni a babát, anélkül, hogy felébredne. Ó, és a reggelek, amikor a csajokat viszem oviba és suliba. Kiszállok a kocsiból, karikás kendőbe rakom Nesta Neriyat.” (H.M.)

Karikás kendő

A mindenhol állítható, új mei-tai
“A legkülönlegesebb eszköz az újak közül kétségkívül a Lili-Tai. A kisméretű, kendős bébi mei-tai komoly hiányt pótol a hazai hordozópiacon. Fokozatmentesen állítható, kellően kicsire igazítható ahhoz, hogy azon babák számára is a lehető legkisebb kompromisszummal járjon (a fiziológiás testtartást tekintve), akiket valami miatt nem tudnak/akarnak szüleik kendőben magukon hordozni. A kizárólag szövött kendőből készült body széltében és hosszában is a baba méretére állítható, együtt nő a gyermekkel hónapokon keresztül, stabil derékpántja pedig a nagyobb súlyú babák hordozását is lehetővé teszi.” (G.P.)

“Tépőzárral állítható a derékpántja és behúzóval a magassága. Nem használunk formázott hordozót, így nincs igazán viszonyítási alapom, de az arányai jónak tűntek.” (H.Á.)

Együtt jobban megy!
“Hordozási tanácsadóként az eszközajánlásokkal kapcsolatban mindig hatalmas a felelősségünk, hiszen minden baba-szülő páros számára, minden fejlődési szakasz idején más lehet az ideális. Közel hét éve kísérem figyelemmel a Liliputi hordozóit […], hordozási tanácsadóként az állítható csatos hordozó tesztelésekor kerültünk először kapcsolatba, s azóta rendszeresen dolgozunk együtt, hol a hordozási tanácsadásokon, hol pedig az eszközeik jobbá tételében. […] örültem nagyon, amikor először értesültem a hírről, hogy hamarosan bővül a Liliputi termékkínálata. A tervezgetés kezdeti fázisa óta figyelemmel követem a Liliputi szövött kendők születését, ott voltam az anyag, a fonal, a kötésterv kiválasztásánál, s asszisztáltam végig, ahogy végül megszületett a kész kendő.” (G.P.)

Lili-Tai

“Személyes történetem a Liliputi hordozóival már akkor elkezdődött, amikor a kisfiam meg csak egy megérzés volt a lelkemben. […] már annyi mindent tudtam a hurcizasról, amit profi hordozási tanácsadóktól sajátíthattam el, hogy nyilvánvaló volt számomra, hogy minden típusú hordozót kipróbálok, hogy megtaláljam azt, ami mindkettőnk számára a legjobb, ahogy az is, hogy amiben csak tudom, segíteni fogom a Liliputi munkáját. Amikor fiam megszületett, kapva kaptam az alkalmon és résztvettem a Liliputi gyémántsávoly kollekciójának a tesztelésén.” (H.M.)

Az álomporral szőtt gyémántsávoly kollekció 2017. december 14-től elérhető a Liliputi webshopjában, valamint Lövőház utcai márkaboltjában.

Köszönjük a modelleink gyönyörű ruháit a NON+-nak!

Hozzászólások

Hozzászólások

Hogy tetszett?