Felújítás, otthonteremtés – a hordozás ebben is segít

Azt mondják, hogy aki most házépítésbe vagy felújításba kezd, az kösse fel a gatyáját, nyúljon mélyen a zsebébe, erősítse meg az idegszálait, állja a sarat és még sorolhatnám a bíztató szavakat, amikkel találkoztunk az elmúlt időszakban, ugyanis felújítandó házat vettünk. A csupaszív jókívánságok csak akkor lesznek hajmeresztőbbek, mikor a felebarátok ráeszmélnek arra, hogy mi ebbe az egész házfelújítósdiba kisgyermekekkel vágtunk bele. Talán tényleg naivitás vagy őrültség vagy mindkettő, egy világválság küszöbén két kicsivel építkezésbe, felújításba kezdeni, de nekünk ez nem csupán egy ház, ez a MI házunk, a leendő otthonunk… lesz legalábbis, ha egyszer elkészülünk vele. Igazi családi projekt, kétkezi munka, hisz amit tudunk azt magunk oldunk meg, és egy biztos: hordozás nélkül ez nem menne.

felujtas

A kislányom még a pocakomban volt, mikor először mentünk háztűznézőbe és beleszerettünk ebbe a házba, már akkor láttam magam előtt ahogy mosogatok, miközben a kertben játszó gyermekeimet figyelem fél szemmel, vagy ahogy a gyerekzsivaj hatja át a szobákat, élethűen megjelent előttem a nagy családi asztal, a lépcsőfordulóban felakasztott családi képek és még megannyi álomrészlet. Később, mikor a szerződést írtuk alá, a kislányunk már rugalmas kendőben szuszogott rajtam, így míg mi házat vettünk ő békésen aludt. Most pedig már a hátamról szemlélődik és figyeli, ahogy mi otthon építünk…. mondjuk először még csak bontottunk, de ez már részletkérdés…fogjuk rá.

felujtas2

Mivel a házunk jelenleg jobban hasonlít egy építkezési területre, mint egy családi fészekre, így nem mászkálhat szabadon a totyogónk, a nagyobb is csak kellő felügyelettel. A babakocsi sem a csatornázós gödrök barátja, szóval tényleg az egyetlen eszköz a Liliputi csatos, amit biztonsággal tudunk használni úgy, hogy közben a munkával is haladjunk és a gyermekünk is élvezze azt, vagy legalább ne sírjon ötpercenként. Mert hát jó feszültséglevezető a falbontás, de azért az idegszálak húrjait sem jó túlfeszíteni. Szóval most együtt bontunk és építünk, együtt álmodunk, együtt alkotunk, kicsitől a nagyig mind, hordozva egymást.

Ha te is felújítás, vagy építkezés előtt állsz, akkor én csak azt mondom: merj nagyot álmodni, bátran lépni és elég a gyermeket magadra kötni. Menni fog!

Dombi Mirjám

Hozzászólások

Hozzászólások

Hogy tetszett?