Anyaként nőnek maradni

Anyaként minden irányból érezhetünk egy fajta nyomást, hogy bizony nők is vagyunk, nem csak “böfiztető kajaautomaták”. A külvilág felől éppúgy, mint önmagunk felől.

Kérdés, hogy mi számít nőiesnek? Ha talpig sminkben vagyunk? Ha csinosan öltözünk fel? Ha rendszeres szerelmi életet élünk a párunkkal?

Vagy esetleg az is elég, ha nem töltjük mackónaciban a napot? Ha kimossuk a babanyálat a hajunkból? Egyáltalán, mitől nő egy nő? Mik a szempontok?

A témát nyilván filozófusok és nagy gondolkodók már feszegették, én csak a magam módján próbálkozom. Persze ez csak az én véleményem. 

Én egy nap végén akkor érzem teljes értékű nőnek magam, ha a környezetem és én magam is rendben vagyok. 

Vagyis a lehetőségekhez mérten rend és tisztaság van, tudtam mosni, főzni, esetleg valami illatos süteményt sütni, a gyerekkel sem voltam türelmetlen, tartalmas napot töltöttem vele, a férjemmel megbeszéltük, milyen volt a napja és mindezt ráadásul olyan küllemmel, hogy nem szemlesütve kullogtam az utcán, nehogy sajnálkozó ismerősbe botladozzak… Számomra a nő nem egy kiszuperált címlapsztár, nem egy robot, nem egy megközelíthetetlen márványszobor. Az igazi nőnek otthon illata van, jó odabújni hozzá, melegséget áraszt, gyengédséget. De a nő -mivel nem robot- ahhoz, hogy minderre képes legyen, fel kell töltődjön néha.

momskit

Hogy ezt milyen módon teszi, egyénfüggő. Számomra például a fürdés az abszolút mennyország. Olyankor bezúdítok minden illatos flancot a kádba és szégyentelenül forró vizet eresztek magamra. Nem gyakran engedhetem ezt meg magamnak, de ha igen, akkor bizony szinte hallani, ahogy cseppenként feltöltődöm pozitív energiával. Ha mindehhez a konyha is tiszta és egy bögre fekete teát is megihatok az asztalnál, akkor vicc nélkül szinte sírok a boldogságtól. Nincs az a fodrász, az a tűsarkú vagy szempillaspirál, ami jobban felturbózná a közérzetemet, mint illatosan inni a tiszta konyhámban a forró teámat, miközben a csillogó szemű  nagyobb gyerekem a vizes hajamon nevet, a férjem meg azt mondja neki, “Látod mama milyen szép?”.

És tudjátok miért írom mindezt? Mert a vonzó nő kulcsa a boldogság. Egy szívből mosolygó nőnél vonzóbb a világon nincsen. A felszabadult nő aurája vibrál a napsütéstől.

bubble

Az igénytelenség egy életérzés leképeződése.

Senki sem várhatja el, hogy tökéletes álomnők legyünk a gyerek mellett. De ha lopunk magunknak időt arra, hogy a közérzetünk jobb legyen (feldobunk egy kis szempillaspirált, felvesszük a szebbik szoknyánk, berakjuk a kedvenc számunkat, beengedjük a reggeli friss levegőt az ablakon, jógázunk kicsit), az már egy lépés egy boldogabb anya-nő felé.

Ebben pedig kiváló cinkostársunk lehet egy jó babahordozó;) 

SzAE

Hozzászólások

Hozzászólások

Hogy tetszett?