A megfelelő hordozó választás- csatos hordozó

Fontos megjegyeznünk, hogy bár a kisbabáknak a legjobb a hordozóeszköz a kendő, tudni kell, hogy nem vagyunk egyformák és van akit igenis frusztrál egyik vagy másik hordozó eszköz. Ez esetben nem érdemes feladni a hordozást, hanem egy hordozási tanácsadóval kell konzultáni, mi lehetne a mindenkinek megfelelő alternatíva. A Liliputinál ingyenes tanácsadás van a klubban és online.  A cikket író édesanya, már akkor váltott csatosra, amikor a gyermekát hosszútávon tudta benne hordozni. Ha a te gyermeked még kicsi hozzá, akkor átmenetileg és rövid idejű hordozásokhoz, az újszülött szűkítőt kell használni. Lehetőség még a karikás kendő vagy a Lili-Tai az átmeneti állapotokhoz. (szerk. megj.)

Mielőtt a kislányom megszületett megígértem magamnak, hogy törekedni fogok arra az elmeállapotra, ami a lányomat a legjobban fogja szolgálni. Egy olyan elmeállapotra, ami nyugodt, kiegyensúlyozott, nem kétségbeesett és szabadon teret enged a sztereotípiák nélküli gyermeknevelésre.  2 hónapos volt a babám, amikor rájöttem, hogy minden vagyok, csak az nem ami szerettem volna lenni. A türelmemet mintha elnyelte volna a Föld, az idegeimen mintha egy egész falu csüngött volna. A gyermeket nem tudtam lerakni egy percre sem ordítás nélkül. Mindeközben törekedtem arra, hogy mindent el tudjak látni, amit állítólagosan el kellene tudnom látni

A probléma csak az volt, hogy egyetlen szabad kezem sem volt, hogy bármit ellássak a lányomon kívűl (ami visszagondolva teljesen és tökéletesen elegendő lett volna). A hordozás mellett döntöttem, akkoriban szövött kendőben, hogy enyhíteni tudjak a mindennapokon.  Az eredmény az lett, hogy bár volt két szabad kezem, a baba nyugodt volt, igénye ki volt elégítve, én még mindig frusztrált voltam. Úgy éreztem magam a szövött kendőben, mintha gúzsba kötöttek volna. Olyan érzésem volt mintha a fél ruhatáramat magamra tuszkoltam volna és közte lenne egy apró, törékeny, lélegző lény. Ekkor kerestem más megoldást a hordozás kellemessé tételére és meg is érkezett a csatos hordozó formájában. Szerencsére hamar ráleltem a Liliputi csatos hordozóra és egy csapásra minden megváltozott. 

csatos11

Nem volt több szorító érzés, baba testrész ide oda tuszkolás 3-4 szeri fel-le vétele a hordozónak mert épp nem sikerült jól felkötni. Konkrétan minden stresszfaktor megszűnt  létezni.  Álom könnyűvé vált a hordozás és általa a mindennapi teendők elvégzése is. Instant nyugalmam leltem abban, hogy ha a lányomat nem is tudom lerakni, csak magamra kapom mint egy elöl hordott hátizsákot és nem áll meg az életem. Túrázhattam, főzhettem, bevásároltam, miközben ő nyugodtan aludta az igazak álmát velem összebújva, én pedig kényelmesen, nem megszakadva tettem a bármit. A hordozó a legjobb barátom lett, elengedhetetlen kellék a mindennapjainkban a kényelmes testre szabásának köszönhetően.  Konkrétan úgy belehet állítani, mintha magamra öntöttem volna, sőt mi több, a férjemnek is, pedig majdnem 40 cm és  35 kg van közöttünk.  

 csatos10

A segítsége által tudtam olyan édesanyává válni, akivé szerettem volna, bónuszként pedig rajtam piheg életem értelme és nincs is szebb érzés ennél a világon.  

Georgina 

G-oneness

 

Hozzászólások

Hozzászólások

Hogy tetszett?