A Liliputi hordozós mama kabát

Szóval Én eleinte szkeptikus voltam a hordozós kabáttal kapcsolatban, „minekaz?” Mondjuk, mindenben az vagyok. Az első várandósságom jórészt tavasszal, nyáron telt, így nem volt gondom ruhára, akármelyik nagyáruház középső sorában találtam magamra göncöket. Na, de a második mama kabátért kiáltott! Eleinte még beért a dzseki. Aztán jöttek a hidegek, nőtt a körméret, fújt a szél, esett az eső, én meg októbertől minden reggel azon bosszankodtam, hogy a férjem melyik pulcsiját tekerjem magamra. Kellemetlenül éreztem magam az oviudvaron, hisz oda még azok az anyukák is kiöltöznek, akik utána nem mennek sehova. Rendeltem innen pulcsit, onnan, meg amonnan is kabátot, de mindegyikben úgy néztem ki, mint egy partra vetett bálna, mivel azokat a darabokat ugyan valóban kismamákra tervezik, de minden bizonnyal fix39 hetes várandós modellre dolgoznak, sehol nem voltak állíthatók. Illetve nagyon kevés a piacon az elöl/hátul hordozásra is alkalmas mama kabát, ezek jobbára várandósság után csak elöl hordozásra voltak használhatóak. Nagyon sok pénzem állt felesleges, bosszantó ruhadarabokban, hisz a kismamaruhákat amúgy is aranyban mérik. Egyre inkább romokban hevert az önbecsülésem. Aztán osztottunk, szoroztunk, majd egy nappal később (félelmetesen gyorsak, esélyed sincs meggondolni magad) megérkezett ez a szürke CSODA. A Liliputi mama kabát…

mamakabat

Másnap meg is járattuk. Szuper volt végre csinosan menni a reggeli ovijáratra. Táskát se kellett vinnem, a mély zsebeibe belefértek a nélkülözhetetlen elemek. Mivel nincs autóm, így nekem elengedhetetlen egy funkcionális ruhadarab, ami alá nem kell beöltözni, ami nem ázik át, hisz legalább napi kétszer meg kellett tennem az ovi-otthon távot. Nem mellesleg szeretünk túrázni is. Aki pedig autóval jár, mennyivel egyszerűbb, hogy nem kell levenni az overallt az autóban, majd ha kiszálltok felvenni…Mivel a hordozós mama kabát alján a gumi behúzható, kiengedhető, illetve a hátsó cipzárt is kényelmesen el lehet érni, nem akadályoz a szélesebb, nagyobb lépések megtételében sem. Azóta megszületett a kisfiam, akit tíz napos korában kezdtem hordozni. Rugalmas kendővel kezdtük. A szélsőséges időjárásnak köszönhetően áprilisig volt alkalmam használni a babával a kabátot. Mivel ő refluxos volt, a napja nagy részét a kendőben töltötte. Hatalmas segítség volt, hogy bármikor mozdulnom kellett, ki kellett mennem, vagy épp készülődtünk a nagyfiamért, csak rákaptam a kabátot és már indultunk is. Nem kellett letekerni a babát, és beleszuszakolni egy olyan overálba, amiben elvész a pici teste. Nekem sem volt szükségem alatta semmire. A telet pólóban nyomtam végig benne, ha extrém hideg volt, vagy sokáig kint szándékoztam tartózkodni, egy vékony hosszúujjút vettem alá. A tavaszi hóesésben is szuperül bevált ez a szett. Most hamarosan újra itt a hideg, reggelente igencsak megcsipked bennünket az ősz. Most fogom először bevetni háton hordozva a kabátomat, nagyon várom!

mamakabat2

A következő télen már valószínűleg fog járni a kisfiam, de reggelente biztos így fogunk közlekedni, mert gyors és praktikus, úgysem teszem le sehol, csak elkísérjük a tesót, és megyünk is haza. És nem kell két gyerkőc öltöztetésével kínlódni az amúgy is kapkodós reggeleken. Hol is tartunk? Ez eddig 3 szezon. Ha te is olyan anyuka vagy, aki  télen várandós, van nagyobb testvér, vagy kiskutya, vagy bármilyen indok, ami miatt naponta legalább egyszer utcára kell menned, akkor ezt a kabátot neked találták ki! És ha már a gyerekek kinőnek alóla (akár 9 szezon!) még mindig ott marad neked csinos és meleg kabátként, mert az időtálló anyaga nagyjából elnyűhetetlen. Mondjuk, nekem biztos hiányoznak majd belőle a kalimpáló lábak. 

 

Prekker Dóra 

Hozzászólások

Hozzászólások

2 hozzászólás

szólj hozzá
avatar Petra (3 év)

Engem megvettetek :D Alig várom, hogy nekem is legyen ilyen kabátom! Csak az érdekelne, hogy lesz-e még készlet ezekből a csodás kabátokból karácsony környékén is?

    avatar Liliputi (3 év)

    Szia Petra! Sajnos nem tudjuk megmondani, hogy lesz e karácsonykor mindegyik kabátból és méretből. Örülünk, hogy tetszik neked a kabát. Szeretettel várunk a boltban, ha szeretnéd felpróbálni.

Hogy tetszett?