Szerelmi élet a gyerek után

Kép: Julia Watkins

Kép: Julia Watkins

Mindenkit érdekel. Mindenkinek van róla élménye, véleménye, története.

És mindenki lapít. Hiszen a téma a párját is érinti.

Na mi is lehet ez? Naná hogy a szex.

Sokféle forgatókönyv van, mi történik a szerelmi élettel gyerek után. Statisztikai adatokat nem tudok, de rengeteg anyukát faggattam a témában, részt vettem sok-sok beszélgetésen megspékelve egy picurka borocskával (bevallom,no) és bizony kirajzolódott egy kép amit lehet szeretni-nem szeretni, de mindenképp el kell fogadni valóságosnak.

Vegyük példának a szoptatós anyát. De a nem szoptatósat is. Rendszeres, gyakori, szinte non-stop intim, bőr-bőr kontaktusban van része, ilyen téren csurig telítődik nap mint nap.

Hullafáradt.

in bedA nap végére nem valószínű, hogy ha rákérdeznének, milyen hiányérzete van, azt mondaná hogy “Hmm, alvás-evés-pisilés-csendben vegetálás vagy fürdés helyett jobban hiányzik az életemből egy kis kamatyolás!”.

Vannak kivételek, naná, de lássuk be, az apukák gyakran koppannak ezen a téren.

Ha az anyuka mégis beadja a derekát, sokszor akkor is fél füllel azt figyeli, nem kelt-e fel a gyerek, emiatt nem tud ellazulni, ezért akár fájdalmas is neki az aktus. Van olyan aki az egészet szeretné hamar lerendezni, de annyi idő alatt megintcsak nem tud ráhangolódni és ugyancsak fáj neki. (Hangsúlyozom, ezek baba-mama találkozón összeszedett sztorik, nem általánosítok.)

Van olyan, akinek a melle tabu szoptatás alatt, mert az most teljesen más célt szolgál. Van olyan, aki habár hulla, nincs hozzá kedve, de a párja miatt ráveszi magát, közben akár a hangulata is megjön hozzá. Vagy nem. De megteszi a béke kedvéért.

Olyan is van, akinek semmi baja a libidójáva és teljesen természetesen, zavartalanul zajlik a szerelmi élete.

Olyat is ismerek, akinek ez teljesen változó, hol tombol a libidó, hol kirázza a hideg az érintések gondolatától is.

Egy anya alapjáraton fáradt. Fizikailag, érzelmileg a nap végére teljesen kizsigerelődik. Szoptat, vagy sem, tutira kipurcan, mire elaltatja a kicsi(ke)t. Nem fair, tény, nagyon igazságtalan és gonosz helyzet, hogy a valaha egészséges és felhőtlen szexuális élet ennyire fenekestül felfordul(hat), ha jön a gyerek. Méltatlan a kapcsolathoz, a szerelmi élet(-emléké)hez, hogy az anyuka csak rávegye magát a dologra, hogy elkerülje a konfliktust. Ha a szexuális élet nem fordult rossz irányba, akkor az csodás ajándék.

Amennyiben ez mindkét félnek örömöt okoz.

Véleményem szerint szexben nincs kötelesség.

Egy egészséges kapcsolatban alapvető az empátia.

Ha gondunk támad, rossz érzéseink vannak, jó, ha kimondjuk őket.

Az apák nem tudják, csak sejtik, mi zajlik le bennünk az anyává válás során.

Anyának lenni folytonos adással jár. Nyilván igyekezni kell, hogy ne hanyagoljuk el az apa igényeit, de ne feledjük, a szex nem az Ő jussa, amit minden áron meg kell adni.

Ha az édesanya kap némi időt, lehetőséget arra, hogy önmagával is foglalkozhasson néha, elmehet egy jót fürdeni egy tábla csokival, ha elmehet jógázni, vagy moziba néhanapján, akkor garantáltan nem az lesz minden vágya a nap végén, hogy tengeri csillag módjára mozdulatlanul szétterüljön az első vízszintes felületen.

Betekintést nyújtottam az anyák egymás közötti csacsogásaiba. De ne feledjük, hogy sok minden tényleg fejben dől el. Semmi se legyen kényszer, de ne is tespedjünk bele az anyaság-háztartásbeliség mókuskerékbe.

Nem csak attól maradhatunk nők, ha talpig sminkben, tiptop szettben flangálunk, hanem attól is, ha a hordozók, szoptatós melltartók és hasleszorító alatt megbúvó nő (egykori) igényeit is megpróbáljuk felszínre hozni.

Márpedig neki tuti szüksége van a párjára, nem? Gondolkodjunk el azon, nosztalgiázzunk, milyen is volt anno a gyerek(ek) előtt egy nap kettesben. Idézzük fel.

Valahogy a gyerek is megfogant…;)

Ha a szándék megvan akkor a helyszínhez és az időzítéshez már csak némi kreatívitás szükséges…

Hozzászólások

Hozzászólások

Hogy tetszett?