Nyilvános WC ügyek totyogóval

Megesett már veled, hogy egyedül voltál egy totyogóval ügyet intézni, vásárolni vagy csak úgy lazázni, elég távol az otthonotoktól és … és egyszercsak pisilned kellett???
Ok, semmi gond, elmegyek WC-re… ja, és hová tegyem ezt a kis örökmozgó, “mindentmegakarokfogni”, “sohasemállokle” gyerkőcöt?
-Bízzam rá egy idegenre??

-No way!
-Ok, akkor nincs más választás, velem jön!


1. lehetőség: Mindketten bemegyünk a fülkébe.
Még rá sem kattintottam a zárat az ajtóra a gyerekem már meg is szerezte a WC kefét… És nem elégszik meg az áhítatos bámulásával eme szokatlan tárgynak, hiszen dehogy szokatlan, otthon már jól kitapasztalta, anya akkor kurjongat a leghangosabban, ha lengeti azt. Tehát lengeti. Anya meg kurjongat. Micsoda móka! Biztosan a falon túliak is élvezik. Ok, WC kefe kicsavarva a ded kezéből, aki ezen mélységesen fel van háborodva és, hogy ezt nyomatékosítsa, le is fekszik egy kicsit üvölteni… igen, “arra” a padlóra. Én meg – hogy megnyugtassam magam némiképp – mormolom a varázsszót: “erősödik az immunrendszere, erősödik az immunrendszere, erősödik az immunrendszere”. Ahogy tudom, ölbe kapom. Még mindig tekereg, és sikerül is jól beletérdelnie a hólyagomba, ami, mint egy óriási szappanbuborék, éppen most pattan el halkan. Egyik kezemben fogom a gyerekem, másik kezemmel fel a szoknyát, le a bugyit, igazi egykezes mutatvány (főleg így télidőben). Na jó, mégis muszáj letenni: “nézd, itt a WC papír!” ééés nyerek is 5 másodpercet ami alatt az egész gurigát ki is végzi. Megy is tovább a WC csésze mögötti birodalmat felfedezni, én meg nézem – immár tehetetlenül, hiszen még nem végeztem – ahogy éppen erősödik az immunrendszere. Hányszor tudjátok elmondani 5 másodperc alatt hogy “ne nyúlj oda” ? Én legalább tízszer! Kint gyanús csend támad, hallom, hogy valaki halkan azt mondja, “nem kellene hívni valaki illetékest? “

2. lehetőség: Becsatolom a babakocsiba, az utolsó fülkéhez megyünk, beállítom az ajtóba velem szembe, majd jöjjön aminek jönnie kell.
-Nem, most nem jöhetsz ki! Még kicsit bírd ki… -Ne, ne csatold ki! Hallod? Ne… légysziiiii -Kiskacsa fürdiiiik… nem, nem a sárga tóban… -Jó napot kívánok! Semmi gond, már megszoktam. -Ne, azt ne dobd le, csak azt ne! Kormi marad! … légysziiii. -Szia kislány! … Igen pisilek, igen, az ott a bugyim. (“anyaaaa, látom a néni bugyijááát”) Viszlát… -Nézd, ott a sarokban egy pók! Milyen érdekes! Ne, nem úgy gondoltam, nem fog rád ugrani, ne sírj… légysziiii. -Tessék, itt a WC papír. Látom, nagyon jól áll! … -Jónapot! … semmi gond, én kérek elnézést! -Ne, azt ne vedd a szádba! Pfuj! Hallod?… légysziii. -Á, szia kislány! Nem gondoltam ám komolyan, hogy viszont látás… Ő a tesód? Örvendek… igen, az még mindig a bugyim. -Na, már végeztem is, ugye milyen hamar ment, Kincsem? Nem, te oda nem mehetsz be, ne visíts!

3. lehetőség:


 

 

Hozzászólások

Hozzászólások

Hogy tetszett?