Kenguru után valódi hordozás

Emlékszem, amikor ismerkedni kezdtem a hordozással. Mindenki kezdi valahogy, szoktuk mondani…

Épp ezért beismerem, én azt gondoltam, a hordozás egyenlő a kenguruval. Kaptunk is egyet ajándékba, mert a babánk borzasztóan sírós volt és egyre többen mondták, hogy a hordozás jót tesz.

Felcsatoltuk, nagy nehezen beletettük. Hát, egyikünk sem volt tőle elájulva.

IMG_7404Maga a testközelség csodálatos volt, de inkább azt éreztem, hogy “magamra aggattam” a babát és igazából nem volt sem kényelmes, sem túl hatékony. Mondták a boltban, hogy arccal kifelé is használhatjuk, de szerencsére mielőtt kipróbáltuk volna, már valahol a lomtár alján landolt az a rettenetes holmi. A derekunk, a gyerek csípője, ágyéka és az idegrendszere valószínűleg tapsolt örömében, amikor száműztük a kengurut az életünkből.

Utána jött egy-két hónap hét pauza, nem hordoztunk egyáltalán, úgy gondoltuk, mi megpróbáltuk, de fene aki megeszi, nem is értjük, mi a jó ebben. Ott vannak még a nagy kendős ősanyák, akik szerint ez maga a földi Paradicsom, nade az ki van zárva, én aztán nem fogok kötögetni. (Hogy röhögök most magamon, muhaha! :D

Aztán valahogy szembetaláltuk magunkat a karikás hordozóval. Az anyuka nem tűnt szőrös lábú hippinek, a kendő gyönyörű volt, a baba pedig boldog. Hát jó, adjunk még egy esélyt a dolognak!

És akkor mindent elsöprő szerelem járta át a családot.

Az addig rettenetesen sírós kisbaba végre nyugodt, kiegyensúlyozott lett, a kínkeserves szoptatási küzdelmeknek véget vetett, a “babakocsi-allergia” miatti házi őrizetnek is vége szakadt, visszanyertük a szabadságunkat és valahogy minden a helyére került.

Persze, a hordozás úgy működik, mint tetováltatás. Ha egyszer elkezdi az ember, egyszerűen nem lehet abbahagyni. :)Processed with VSCOcam with f2 preset

Gyorsan beszereztünk egy csatos hordozót is, amit már az apukája is könnyen és magabiztosan tudott használni, elöl, hátul és ráadásul állítható, a hordozós kor végéig jó! Egyértelműen ez az a hordozó, amit a legtöbbször veszünk elő.

A Mei-tai sem maradhatott ki a repertoárból, hiszen olyan szép és ez is két vállas megoldás, kényelmes és annyira szép!

Most pedig ott tartunk, hogy irigykedve nézem az újdonsült anyukákat, ugyanis mire megismerkedtünk a hordozással és beleszerettünk, addigra már kinőttük a rugalmas kendőt. Szóval, az nekünk teljesen kimaradt.

A csudába, most emiatt szüljek még egyet?! :D

Úgy tűnik, kénytelen leszek…

Hozzászólások

Hozzászólások

3 hozzászólás

szólj hozzá
avatar Nemes Wanda (8 év)

Szervusz Eszter!
Én hasonló cipőben járok,próbálkoztam azokkal a pocsék csíkos kendőkkel,de mire rámtekerte a sógornőm,már nemcsak a gyerek,de én is sírtam…soha többet nem próbálkoztam vele…az lenne a kérdésem,hogy 3 hónapos kislányomnak milyen hordozót válasszak? Én a mei tai-ra gondoltam,de Te biztos jobban értesz hozzá…köszönöm a segítséget.

    avatar Liliputi (8 év)

    Szia Wanda! :)
    Ha van lehetőségetek próbálni, akkor mindenképp azt ajánlanám, hogy látogass el az üzletbe és akkor ki tudod próbálni a mei tai-t és a csatos hordozót is és legalább kiderül, melyik a kényelmesebb. A lányok a boltban nagyon kedvesek és segítenek ki is próbálni a hordozókat. :)

avatar Nemes Wanda (8 év)

Köszönöm szépen.

Hogy tetszett?