A karikás hordozó

Független hordozási tanácsadóként nincs olyan babahordozó termék, vagy márka, amit kiemelten ajánlanék vagy többre tartok a másiknál. Minden hordozónak van előnye és hátránya. Minden hordozott baba más, és az őket hordozóknak is eltérő az igényük és véleményük.

Az alább olvasható írás egy édesanya tollából fakadt. Ez az anyuka szereti a Liliputit. A mentalitást, a hozzáállást, amit képviselnek a cégnél, és a termékeket, amiket eladásra kínálnak ebből a kis manufaktúrából.

Liliputi karikás kendő

Liliputi karikás kendő

 

 

 

Sok szülőt mentett már meg a hordozás a depressziótól, a stressztől és a káosztól. A következő történetet nagy szeretettel ajánlom figyelmedbe.

 

 

 

 

 

 

„Csenget a postás, a babám megijed. Már görbül a szája a gondolattól is,  hogy esetleg magára hagyom a szobában. Egy perc lenne az egész. Viszont alá kell írni az átvételt. Úgy tűnik, hogy doboz is érkezett. Egyedül vagyok a babámmal. Mit tegyek most?

Ha kicsit sírni hagyom, még nem lesz baja?

Kikiabálok az ablakon, hogy várjon a dobozommal, megyek. Csak még rá kell jönnöm, ezt most hogyan oldjam meg. Érzem, ahogyan elönt a víz, és stresszelek. Egy ilyen apróság, hogy kinyissam a kaput kihívássá vált. Mi van velem? Ennyire megváltoztam? Mikor lettem ennyire béna? Ennyire stresszes? Már azon is kiborulok, hogy főznöm kell egy adag rizst. Húsz perceket alszik a babám, amikor pedig ébren van, állandóan ölben akar lenni. Én pedig imádom ölelni.

Én csak ölelem, és bújunk egész nap.

Már nincs tiszta ruhánk, koszos a padló, és nincs tiszta pohár. Éhes vagyok, ideges vagyok. Egy pillanatig sem bírom elviselni azt, ahogyan sír. Kegyetlen az a hang. Belemarkol a szívembe, nem ereszti. Érzem, rohannom kell hozzá. Érzem, szüksége van rám. Arról nem is beszélve, hogy milyen károkat okoz a sírás. Mindkettőnk lelkében fekete, kérges nyomot hagy. Ráadásul az agyi fejlődést is hátráltatja. Inkább ölelem éhesen, inkább nem nyitok ajtót, inkább legyen koszos a padló. Ez azonban így nem mehet sokáig. A babám egyre nehezebb. A karom egyre gyengül. A férjem egyre morcosabb. Segítségre van szükségem.

Rádöbbenek hirtelen, hogy milyen vak voltam és süket. A megoldás annyira kézenfekvő!

Hiszen a babám közel akar lenni hozzám, és én is arra vágyom, hogy öleljem egész nap. Viszont szükségem van két szabad kézre. Jönni-menni akarok, ételt készíteni, enni, takarítani, olvasni, ajtót nyitni. Valahogy a gyermekemet magamra kell kötnöm, hogy szabad legyen a két kezem. Gyorsan segítségül hívom a szakértőket, keresek egy hordozós klubbot, egy tanácsadót.

A kendőtől félek, a csatoshoz még kicsi, a mei tai-t is korainak érzem még. A karikás kendő egyszerűnek tűnik.

Gyors és egyszerű. A kicsit csak belecsúsztatom az előkészített kendőbe, elrendezem a karikán átlógó kendőszárat, és már nyithatom is az ajtót.

Ha szaladnom kell, hogy gyorsan elzárjam a tűzhelyet, vagy fel szeretnék seperni, a karikás kendő a gyors megoldás. Végre együtt teregetjük a ruhákat, a kisbabám a mellkasomba fúrja közben az arcát és cuppogva jelzi, hogy cicit keres.

Amikor már nagyobb lesz a babám, a csípőmre teszem, és együtt készítjük el a salátát.

Amióta hordozok rátaláltam még ezer indokra, ami miatt a hordozás fantasztikus. Amikor például a kisbabám beteg, pusztán attól enyhült a láza, hogy nem kellett sírnia, meg tudtam nyugtatni. Meztelenre vetkőztettem, és én is levettem a felsőmet. A bőrünk összeért, a szívünk együtt dobbant. Megnyugodott, békésen átszunyókálta a legnehezebb órákat.

Már nem kapkodok. Már nem vagyok stresszes. A babám már nem sír utánam. Hordozás nélkül már nem tudnám elképzelni a hétköznapokat. És miért választanám én a Liliputi karikás kendőt?

Mert:

-          meseszép mintája van és puha, kellemes, lélegző anyaga.

-          egy kedves, magyar manufaktúrában készül.

-          megbízható, ellenőrzött minőség.

-          a világ bármelyik országában megállja a helyét.

-          a kötődő nevelés szellemében, szeretettel készül minden egyes darab.”

Hozzászólások

Hozzászólások

Hogy tetszett?