Kalandra Fel! Túrázás a Bükkben

Három gyerekkel útra kelni kíván némi plusz szervezést, és kellő elhivatottságot az új helyek felfedezése iránt. Nincs még három hónapja, hogy a legkisebb királyfi csatlakozott hozzánk, de már új kalandokra vágytunk, így döntöttünk: utazunk!

Lillafüred régóta nagy kedvencünk. A Bükk finom vonulataival a Hámori-tó körül, a romantikus zegzugaival, és az évről évre fejlődő szórakozási lehetőségeivel. A kedvenc tóparti hotelunkban szálltunk meg, ahonnan kiindulva három napig kirándultunk.

tavas kép

Ha itt jártok, mindenképp csodáljátok meg a tavat: az ajándékbolt melletti kőkapun keresztül egy kellemesen járható úton lehet a partvonal mellett sétálni, vagy a kicsit fentebbről induló kisvasúton robogva a fával fűtött vasúti kocsiból integetni neki Garadna felé utazva.

kisvasut

Ha belejöttök a vasutazásba, érdemes Lillafüreden túl Diósgyőrig leutazni, ahol meglátogathatjuk a gótikus vár évről évre szépülő termeit, és a hozzá vezető bámulatos gesztenyés sort.

gesztenyes kep

Amíg a nagyok a vár melletti téren kergették egymást, én egy padon a kendőt meglazítva csillapítottam a legkisebb éhségét. Közben pedig szívtam magamba az ősz puha napsugarait.

szoptatos kep

A Hámori-tótól körülbelül 15-20 perces sétával elérhető a Lillafüredi Sport- és Kalandpark, ahol kicsi és nagy egyaránt találhat magának elfoglaltságot. A libegő kipróbálásához nem voltunk elég bátrak, de a trambulinnal és láncos mászókával felszerelt óriási játszótéren mindannyian jól szórakoztunk.

csuszdas kep

Lillafüredről 10 perc autóval a Miskolci Állatkert és Kultúrpark. A bükkösben kialakított kifutókon találkozhatunk helyi élőlényekkel és egzotikus állatokkal is. Természetesen itt sem felejtkeztek el a plusz kalandokról: játszótér, kilátóból induló óriáscsúszda, és drótköteles csúszóka is található itt.

csuszokas kep

A Palota Szálló melletti függőkerten keresztül lehet eljutni Magyarország legmagasabbról lezúduló vízeséséhez, amely 20 méter magasról hull alá. A függőkertben a telepített díszkert mellett a falakon burjánzó vadszőlőben is gyönyörködhetünk.

pados kep

Gyerekekkel elutazni kalandos vállalkozás, de megéri a fáradtságot! Mi legalábbis mindannyian osztoztunk a középsőnk heves érzelmein, amikor haza kellett indulnunk:

fetrengos kep

Útra fel!

Bob

Hozzászólások

Hozzászólások

Hogy tetszett?