Házasélet két gyerek után

A párommal 14 éve vagyunk együtt és két tervezett gyermekünk van. Nem voltam felkészülve, hogyan tartsam meg a romantikát párkapcsolatunkban a gyerekek megszületése után. A napi anyai és háziasszonyi teendőim után (folyamatos takarítás, pelenkázás, gyereknevelés, bevásárlás, főzés) sokszor nem tudok váltani, hogy feleség is legyek. Hogy jó feleség legyek. Fogva tartanak a nap alatt felgyűlt érzéseim, mindenre jut időm és energiám, csak erre nem. Szeretnék nyugodtabb és vidámabb lenni, de ez nehéz, nagyon nehéz…

Krokovay Eszer és családja

Most önterápiával próbálkozom, mert szerintem minden pozitív próbálkozás jó, hiszen kimozdít, előrevisz. Az önterápiáig eljutni nehéz és bonyolult folyamat. A felismerés, hogy erre szükség van pedig ijesztően félelmetes. Csakúgy, mint az öngyógyítás: hosszú, bonyolult, sokszor ijesztő és félelmetes.

Elhatároztam, hogy minden nap kiválasztok 2-3 konkrét dolgot, amit tenni fogok. Például, hogy hagyom, hogy a férjem válasszon filmet esténként, hogy kiszelektálom azokat a fehérneműimet, amikben már egyáltalán nem vagyok, vagy csak nem érzem magam szexinek, hogy többször fogom megölelni a páromat.
Mostanában egyre többet figyelek arra, hogy legyen idő és mód közös sétára, miközben egymás kezét fogjuk és nem a gyerekekét.

“Azt hiszem, ezt nevezik minőségileg együtt töltött időnek.”

Tudom, mennyire fontos a férfiaknak a szabadidejük kedvükre való eltöltése. Bármennyire is szükségem van még két segítő kézre otthon, hagyok neki teret és adok neki szabadságot. Néha hagyom: csináljon, amit akar!
Mindennap megosztom másokkal, hogy aznap mit fogok tenni a pozitív változásért. Ha már egy embernek elújságolom, hogy ma miben fogok változni, nekem ez máris erőt ad.
A kimondott szónak ereje van…

“Azt gondolom olyan ez, mint a sport: több év kihagyás után először nagyon nehéz az újrakezdés, de utána belejön az ember.”

Krokovay Eszter és párja

Hozzászólások

Hozzászólások

Hogy tetszett?