Lássuk be: Anya nem lehet beteg!

Lázas vagyok és annyira fáj a torkom pár napja, hogy minden nyelés tortúra…mandulagyulladás. Pár hete volt a kisfiamnak is…jesszus, remélem, hogy nem fájt ennyire a torka…bár akkor biztosan nem evett volna semmit. Én sem akarok! De muszáj! A tejemmel tudom csak megvédeni Zorkát. Nem guzoroghatok. Ha Ő négy hónaposan elkapja ezt, akkor nem fog enni sehogy sem. Az borzasztó lenne. Folyamatosan mosom a kezem, igyekszem szoptatáskor nem közel hajolni. De hogyan álljam meg, hogy ne ölelgessem és puszilgassam? Meg kell gyógyulnom! Az antibiotikum segít. De megint diónyi a gyomrom, hogy mennyi megy át belőle a tejbe? Nem teszek-e rosszat? Rosszabbat.

Dorka_es_Zorka

“Csak be ne kerüljünk egy ilyen romhalmaz kórházba”

Az ügyeletes orvos tegnap szétalázott. Háromszor köszöntem neki jól nevelten ahogy beléptem a rendelőbe: egyszer sem köszönt vissza. Oktatott. Szerinte lefejt tejet kellene kapnia a gyereknek. Egy igazi anya gondoskodik erről…Ezt vágta a fejemhez. Úgy, hogy már a sírás határán voltam az idegtől, mert 2 órát várakoztatott a négy hónapossal. Valahol dolga volt. Addig a váróban csak az járt az eszembe, hogy csak el ne kapja. Csak be ne kerüljünk egy ilyen romhalmaz kórházba. Mállik a vakolat, olyan az érzésem, hogy tiszta mocsok minden.

“Szerinte meg felelőtlenség lenne odaadnom a tejemet”

Mióta a császársebem elfertőződött, még kevesebb a bizalmam… Mire bejutottam már kókadoztam a láztól. Ő meg leckéztetett. Az amúgy is fájdalmas ponttal. Az antibiotikummal és a tejemmel. (Felidézte bennem az álmatlan éjszakákat, hogy a sebem gyógyuljon egy lórúgás antibiotikummal, vagy a pár hetes gyenge szervezetét védjem. Végül a szepszis fenyegető esélye győzött. Erre most megint.) Szerinte meg felelőtlenség lenne odaadnom a tejemet..hogy mondhat ilyet egy kétségek között gyötrődő anyának??

“Lássuk be: anya nem lehet beteg”

A kislányom amúgy nem fogadja el a lefejt tejet. A cumisüveget sem ismeri. Nem is szoktam fejni! Arról nem is beszélve, hogy az éppen aktuális tej védi a legjobban. Sírva jöttem ki és azonnal a netet bújtam, hogy a kapott gyógyszert beszedhetem-e. Amoxicillin. Alacsony kockázat. Szerencsére. Ha rögtön a szoptatás után veszem be, akkor talán még kevesebbet kap belőle ez a kicsike…

Mátét átvitte magához anyu. Tudom, hogy jó helyen van ott, de ez is megvisel. Az apjánál volt a hétvégén. Nem is láttam már napok óta. Tele vagyok lelkiismeret-furdalással. Nem lehetek beteg! Mindkét gyereknek szüksége van rá, hogy jól legyek és talpon legyek. Hiába segít a férjem, és az egész családom, akkor sincs időm és lelkem erre. Lássuk be: anya nem lehet beteg.

Hozzászólások

Hozzászólások

Hogy tetszett?