A mosható pelusozás 5 szakasza – Egy apa szemszögéből

Két alkalomra biztosan emlékszem, amikor azt hittem életem párjáról, hogy nyilván nem gondolja komolyan az ötletet, amit felvet, de mivel nem akartam, hogy unalmasnak gondoljon, belementem. Mindkétszer komolyan gondolta.

Mosható pelenka

Az első után egy évet töltöttünk a világ második felén.

A második ilyen alkalom az volt, amikor felvetette, hogy térjünk át a mosható pelenkára.

Talán a legklasszikusabb párbeszéd a mosható pelusozás pártolói és ellenzői közt a következőképpen néz ki:

“- Én nem fogok k*kis pelust sikálni!
- Én sem teszem, arra van a mosógépem.”

Az érvek ütköztetése még rengeteg soron, játszótéri beszélgetésen, és netes fórumon zajlik, és alighanem sosem fog pont kerülni a végére.

A mi esetünkben sem ment zökkenőmentesen a váltás:

Tagadás

Mosható pelenka? Abszolút nem. Kizárt. Éppcsak megtanultam az eldobhatósat is kicserélni. Mi a baj azzal? Nyilván nem gondolja komolyan. Minek mennénk visszafelé az időben? Mi lesz a következő, visszavonulunk egy faházba az erdő közepén? És ha cserélni kell, akkor hova tesszük a használtat? Táskába? Aha, na nem. Én biztosan nem. Peluszsák mi? Biztos király, de akkor is…na érted. Ennek semmi értelme.

Alkudozás
Jó, látom, hogy nem tudom lebeszélni erről a marhaságról. Legyen akkor, csináljuk, vegyünk mosható pelenkát. De én nem cserélem. Nem is értem mi ez, meg hogyan van. Főleg pedig nem mosom! Egyáltalán egy kicsit sem akarok belefolyni! Na jó, hát nyilván nem hagyhatom használt pelenkában a gyereket, úgyhogy mondjuk akkor hajlandó vagyok levenni róla. De ennyi, és nem több!! Mi ez a rengeteg patent? Hol kell begombolni? Na jó, akkor inkább elintézem a műsorosat, te pedig szereld fel a gyermekre az új szettet!

Harag

Hogy a jó édes csalánkiütéses rézlemezben kell ezt a cuccot bepatentolni?! A tépőzár egyfolytában beleakad kb mindenbe, a ruhától a takaróig, így nem lehet pelenkázni basszus! Holnap veszek egy csomag eldobhatósat, és én azzal fogom a sarjat pelenkázni, a mosthatóval meg szenvedjen akinek három anyja van! K*kikalipszis, és nyilván akkor, amikor elfelejtettünk papírt betenni, na nem mintha ilyenkor számítana…Egy szerencséd, hogy a kedvenc mintám van rajtad, és sajnálom kidobni a fenébe!

mosipelis

Elfogadás

Jó, elismerem, a kiütésekkel tényleg csodát tett mondjuk, ennyiből jó lépés volt. Az a bolygós minta is elég cuki. Meg a kalózos. Bár azt hiszem a rókás a kedvencem. Van még sok ilyen amúgy? Mármint minta. Úgy érzem, kéne még egy pár, csak, hogy nagyobb legyen a variálási lehetőség. Jé, ilyen pici feneke van pelenka nélkül? Én úgy imádom azt a fene nagy kufferét amit a pelenka csinál neki. Pláne az éjszakai szettben amikor egy strandlepedőt hajtogatunk be!

Azonosulás

Hogy mit csináljunk? Álljunk le a mosipelussal? De hát amikor olyan cuki benne. Ráadásul mostanra épp meglett a készletünk is. Nem mondom, egy-két darabot végül is el tudnék még viselni. Ezt az elefántosat láttad? Plusz ezek már úgyis megvannak, el nem adjuk, mert kelleni fog a tesónak, semmi értelme most már visszaváltani eldobhatóra. Igen, én is látom, hogy mostanában sokat ázik ki, rendeljünk akkor jobb betéteket, vagy kérdezzünk körül a fórumokon, van-e valakinek valami tuti tippje. Meg amúgy is, mi egy hurcis, mosipelusos család vagyunk!

Ti melyik fázisban tartotok épp?

Hozzászólások

Hozzászólások

Hogy tetszett?