A Mei-tai

A Mei-tai egy általános, összefoglaló elnevezése azoknak a babahordozó eszközöknek, amelyek tipikusan négyzet vagy téglalap alakú test részből és annak mind a négy sarkából futó pántokból állnak. A hagyományos Mei-tai múltja több száz évre nyúlik vissza. Elsőként ázsiai édesanyák használták ezt a hordozót, gyakran hordták a gyermekeiket magukra kötve. Az eredeti verzióban a hordozó vékony anyagból készült keskeny pántokkal, párnázás nélkül. Ez akkor még nem volt nagyon kényelmetlen, hiszen általában vastagabb ruhák fölött hordozták így a gyermekeiket, leginkább háton. Az 1960-as években Ausztráliában újraéledt ez a fajta hordozós hagyomány, és így a Mei-tai meghódította a nyugati világot is. Általánosságban ezek a hordozóeszközök újszülött kortól használatosak voltak, keskeny body-juk megengedte, hogy a legkisebbeknek is ideális terpeszttartást szolgáltasson. Mivel elég strapabíró eszköz, egészen akár 3-4 éves korig is hordoztak ebben az eszközben a korabeli édesanyák.

Napjainkban már igen sokféle Mei-tai létezik, méretben, párnázottságban és egyéb stílusjegyekben eltérnek egymástól. Van baby, standard, toddler és preschooler méret, újszülött kortól egészen 4-5 éves korig biztosítva a hordozás lehetőségét. Sokan vélik úgy, hogy a Mei-tai a tökéletes átmenet a rugalmas kendő és a csatos hordozó között. Vannak azonban, akik egyáltalán nem tudják megszokni a csatokat, így számukra a textilpánt, tehát a Mei-tai, az ideális, ha kompakt megoldásra vágynak.

A Mei-tai lényegesen kevesebb struktúrát ad a gerincnek, ami azt jelenti, hogy a hordozóeszköz képes követni a gerinc természetes vonalát, nem erőlteti bele a babánkat egy olyan testtartásba, ami számára kényelmetlen vagy káros, tehát a pici babának nem egyenesíti ki a hátát, és megengedi, hogy a baba csípője előrebillenjen kissé.

IMG_9452Honnan tudhatjuk, hogy egy hordozó megfelelő-e a kisbabánk gerincének?

Vegyük ölbe a babánkat, gyengéden fordítsuk oldalra a kis fejét. Engedjük, hogy bekuckózzon a karunkban az ő saját, természetes pozíciójába. Látni fogjuk, hogy újszülöttünk gerince egy C alakhoz hasonló görbületet mutat, ami számára a legkényelmesebb és legegészségesebb tartás. A lábait maga alá húzza, a térdei szinte már a köldökénél vannak, a csípője megengedi, hogy lábait terpessze. Minden baba terpesze más, de az összeszorított, lógó lábak ugyanolyan kényelmetlenek a babának, mint a túlterpesztett láb. Arról nem is beszélve, hogy távol áll attól, amit a baba gerinc- és  csípőfejlődésének szempontjából ideálisnak tartunk. Fontos tehát, hogy megfigyeljük babánk természetes tartását.

A számára megfelelő hordozóeszköz képes követni a baba formáját, és nem kényszeríti bele a kicsit egy olyan testtartásba, ami számára kényelmetlen vagy megeröltető. Mindig vegyük figyelembe a gyártó ajánlásait, és konzultáljunk hordozási szakértővel.

Ahogyan növekszik a gyermekünk látni fogjuk, hogyan változik a természetes testtartása. A gerince kiegyenesedik, megerősödnek a hát és vállizmok, a csípőizületek, csontok és izmok kifejlődnek és olyan erőssé válnak, hogy hamar lábra is állítják az addigra már örökmozgó kisbabát. Ekkorra a gyermekünk hordozási igénye is csökkenhet, hiszen szívesebben van úton, illetve a támaszt is másként igényli már.

Ezért ideális hordozó a standard méretű Liliputi Mei-tai körülbelül három hónapos kortól, de mindig vizsgáljuk meg babánk egyedi adottságait is.

A Liliputi Mei-tai széles, erős pántjai tökéletesen osztják el a súlyt, ezért nehezebb gyermekeket is hordozhatunk vele akár több órán át. A Liliputi Mei-tai ergonómiailag helyes tartást és támasztást biztosít a szülőknek és a babáknak is, míg viselése kényelmes és biztonságos.

Csak e célra szőtt, minősített alapanyagok

Anyagösszetételénél is a legszigorúbb minőségi és biztonsági elvárások érvényesülnek, minden hordozó alapanyaga bármiféle méreganyagtól mentes GOTS minősítésű biopamut. Az alapanyagokat kizárólag nekünk szövik és festik, így közvetlenül tudjuk ellenőrizni az anyag minőségét.

Liliputi minőség, sok szeretettel…

A Liliputi hordozók eleget tesznek az összes olyan követelménynek, amely jogosan támasztható egy megbízható, biztonságos és kényelmes babahordozóval szemben.

Kiváló minőség, tökéletes formatervezés, modern stílus, és sok-sok szeretet. :)

A Mei-tai 3 hónapos kortól ajánlott és anyaga 15kg-ig biztonságos hordozást garantál.

Liliputi (404)

Fontosabb tulajdonságai

A Liliputi  hordozók rengeteg olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek megkönnyítik és élvezhetővé teszik a babahordozást az egész családnak.

Hosszú, széles pántjai segítségével elsősorban elöl-, és háton-, de akár csípőn hordozáshoz is kiválóan használható.

A hordozók részletes használati útmutatóval rendelkeznek (sok-sok képpel), amely segítségével bárki könnyen és megfelelő biztonsággal sajátíthatja el a hordozó használatát.

Alvócsuklyája, alvás közben is gondoskodik a fej és a nyak megfelelő támasztásáról (nagyobb gyermekeknél), de erős napsütésben árnyékolási funkcióval is bír. Ha pedig épp nem használjuk, egyszerűen levehető, vagy a hordozó zsebében elhelyezhető.

A Liliputi hordozók a legmagasabb minőségi és biztonsági sztenderdeket képviselik, formatervezésük és megjelenésük a modern kor igényes stílusát követi. Egyszínű és mintás hordozóink kényelmes és stílusos választást jelentenek a babahordozás híveinek.

Köthető, széles, párnázott pántokkal készülnek a Liliputi Mei-tai-ok, melyek segítségével kényelmes a hordozás, egyenletesen osztják el a baba súlyát, és mivel a hordozási pozíció váltogatható, nem terhelődnek egyoldalúan a hát, váll és karizmok.

A pántok úgy vannak méretezve és kialakítva, hogy egy méret anyának és apának tökéletes és testreszabott hordozási élményt nyújt.

 

A Liliputi 2014 augusztusa óta a Baby Carrier Industry Alliance (BCIA) tagja.

 A Liliputi Mei-tai hordozók EN 13209-2:2006 Európai Biztonsági Szabvány szerint készülnek.

 A Mei-tai helyes használatáról készített videónkat a linkekre kattintva megnézheted :

Hátul hordozáshoz

Elöl hordozáshoz

Hozzászólások

Hozzászólások

Hogy tetszett?