5 éves a Liliputi® Mama Kabát!

Walger Eszter a Liliputi egyik alapítótagja, ő az, aki a termelés és fejlesztés motorja és aki az egyik ötletgazdája a mostanra többszörös díjnyertes szuperkabátnak. Őt faggattuk a részletekről az évforduló alkalmából.

Hogy jött az ötlet, hogy hordozós kabátot csináljatok?

Sokat gondolkodtam, hogy milyen jó lenne télen is hordozni kényelmesen, ugyanakkor csinosan. Nem tűnik nagy igénynek, de öt éve még ezek a szempontok nem öltöttek testet egyazon kabátban.

Nem kis fába vágtátok a fejszét, nem voltak kétségeitek, hogy lesz-e rá kereslet, szeretni fogják-e az anyukák?

Az nem volt kérdés, hogy hiánypótló újítás lenne a téli hordozás terén, de a megvalósításon áll, vagy bukik minden. Szóval alapos kutatómunkába kellett fognunk, hogy tutira menjünk.

_mg_0898

És hogy kell elképzelni ezt a kutatómunkát?

Egy neves hazai designer segítségével összehoztunk egy csinos, sportosan elegáns alapkabátot, és azt fejlesztettünk tovább. Rátaláltunk a SoftShell anyagra, amibe azonnal beleszerettünk, mert vízálló, könnyű, eszméletlen strapabíró és emellett szuperül szellőzik is. A következő lépés pedig az volt, hogy ezt a kabátot felruházzuk a hordozáshoz szükséges extrákkal. Itt hosszas kísérletezgetés indult. Azt tartottuk szem előtt, hogy egyszerre legyen elegáns, fiatalos, sportos, praktikus és kényelmes.

Mik voltak az első visszajelzések?

Rögtön nagyon pozitív volt a visszhang! Megrohamoztak minket, hogy kell még, még, még! Az építő jellegű kritikák mellett rengeteg támogatást és biztatást kaptunk, hogy szükség van a kabátunkra.

Ennek a kísérletezgetésnek az eredménye, hogy az új modellek már különböznek a legelsőtől?

Apróbb kényelmi funkciókkal tuningoltuk fel, de a lényege nem változott. Persze mindig tanulunk valami újat és kaptunk az évek során hasznos visszajelzéseket, tippeket, amiket beépítettünk. Például eleinte szűk volt a váll-mell-hónalj vonalvezetése, ez a visszajelzésekből világossá vált és változtattunk is rajta. Aztán ott van a csuklómelegítő funkció, ami szintén később lett alaptartozék. Nem beszélve a pocakbetétről, babakapucniról, ami praktikus és szükséges újítás volt… Menetközben derültek ki apróbb részletek, amiken variálni kellett. Nem nyugszunk meg sosem, hogy akkor most ez végre tökéletes, folyamatosan tanulunk valamit. De alapvetően a kabát úgy, ahogy van működik és nagyon szeretik az anyukák. Na meg a babák is. :)

eszter_interju_2

Nemzetközi elismerést is kapott tavaly a Mama Kabát, szerinted miben több, jobb, mint a többi hordozós kabát?

Egyszerre összpontosul benne a stílus, kényelem és a praktikum. Ez most közhelyesen hangzik, de tényleg így van! Sok anyuka azért tart a téli hordozástól, mert attól tartanak, hogy úgy fognak kinézni, mint egy Michelin gumiember. De a kollekciónkban bármelyik stílusos anyuka találhat olyan modellt, ami maximálisan megfelel az ízlésének és nem csak várandósan, vagy babával, de önmagában is örömmel viselheti. Ez az egyik legfőbb értéke, hogy hosszútávú befektetésnek is mondható, hiszen kiváló minőségének köszönhetően jóval a babázós kor után is hordható.

Melyik a kedvenc modelled a jelenlegi kollekcióból? :)

A rusty-beige nagy szerelem! Magam is hordanám! Lehet, fogom is…

Hozzászólások

Hozzászólások

1 hozzászólás

szólj hozzá
avatar Ferencz Judit (8 év)

:)
Szeretjük.
Esztert és a kabit is…;)

Hogy tetszett?